Terma & Syarat

Syarat Pembelian

1. Setiap pembelian akan diperiksa penerimaan pembayaran terlebih dahulu. Jika pembayaran telah diterima, maka status akan dikemaskini kepada complete.

2. Setiap pembayaran yang menggunakan Cek, hanya akan membuat penghantaran selepas cek tersebut dapat ditunaikan. Bagi cek luar kawasan, ia mengambil sekurang-kurangnya 3 hari bekerja untuk ditunaikan.

3. Bagi pembayaran menggunakan Online Banking. Urusniaga akan berjalan seperti biasa.

 

Syarat Penghantaran

1. Medium penghantaran adalah menggunakan servis GD Express Sdn Bhd.

2. Kadar cas yang dikenakan adalah bergantung kepada bilangan belian dan telah dinyatakan semasa membuat pembelian.

3. Pihak kami akan menyimpan segala dokumen berkaitan penghantaran dan jika berlaku kes barang yang tidak sampai, maka pembeli hendaklah memaklumkan kepada pihak kami.

4. Status Shipped akan dikemaskini setelah pihak kami menghantar belian anda pada hari yang sama.

 

Syarat Pemulangan Barangan

1. Pihak kami tidak akan membuat refund terhadap barangan yang sudah dibeli, maka pihak pembeli wajib memastikan barangan tersebut sebelum membeli.

2. Produk yang telah dibeli tidak boleh dikembalikan. Pesanan yang dihantar telah dipastikan dalam keadaan elok dan baik. Sila pastikan pesanan anda diterima dalam keadaan baik. Sebarang kerosakan pesanan perlu diberitahu dengan segera selepas penerimaan. Sekiranya pesanan telah rosak disebabkan kecuaian kami, kami akan menggantikannya dengan segera. Jika selepas 2 hari, kami mengganggap kerosakan itu bukan kesilapan kami.
 

Semua produk yang didagangkan adalah terpelihara di bawah Akta Hak Cipta serta terjamin mutu dan kualitinya.